7256 Vergi Affı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman ?

7256 Sayılı Vergi affı son başvuru tarihi ne zaman ? 7256 sayılı yasa kapsamında vergi borçları, trafik cezası borçları, öğrenim kredisi borçları ve ödeme vadesi geçmiş diğer tüm vergi alacakları yeniden yapılandırılıyor. Bu yasa 2020/08 dönemi ve öncesinde kesinleşmiş olan tüm alacakları kapsıyor. Yasa ile borçların faizleri ve gecikme zamları siliniyor.

7256 vergi yapılandırma son başvuru tarihi uzatıldı mı ?

7256 vergi yapılandırma başvurusu için normalde son tarih 31 Aralık 2020. Ancak 7256 sayılı yasada hem son başvuru tarihi hem de ilk taksit ödemelerini uzatma konusunda Cumhurbaşkanı’na 1 ay uzatma yetkisi verilmiştir. Yani çok büyük bir sürpriz olmazsa son başvuru tarihi ile ödeme tarihlerinin 1 ay süre ile ertelenmesini bekliyoruz. Yani bu durumda vergi 7256 yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılacaktır.

7256 vergi affı nasıl oluyor ?

17 Kasım 2020 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olan yasa ile;

  • 2020 Ağustos ayı ve öncesi vergi, trafik cezası borçları, öğrenim kredisi ve tüm vergi alacaklarının gecikme zammı ve gecikme cezası borçları siliniyor.
  • Bu borçlara anapara üzerinden uygulanacak yeniden değerleme oranı üzerinden hesaplama yapılıyor.
  • Borçlar istenirse taksitle, istenirse peşin olarak ödenebiliyor.
  • Taksitle ödeme seçeneğinde 6,9,12 ya da 18 taksit seçenekleri sunuluyor. Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılıyor.

7256 Vergi yapılandırma başvuruları nereye, nasıl yapılıyor ?

Başvuru için iki seçeneğiniz bulunmakta.

  • Bağlı olduğunuz vergi dairesine başvuru formu ile elden ya da posta yolu ile,
  • İnteraktif vergi dairesi üzerinden online.

İnternetten 7256 vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır ?

Vergi yapılandırmasında başvuru için en kolay yol interaktif vergi dairesi üzerinden başvurmaktır. Buradan online olarak kolayca başvurunuzu yapabilir ve başvuru onaylandıktan sonra ödeme planınızı kolayca alabilirsiniz. İnternetten 7256 yapılandırma başvurusu için;

  • Öncelikle buradan anasayfaya giriş yapın ⇒ interaktif vergi dairesi girişi ,
  • E-devlet ya da diğer seçeneklerden birisini kullanarak internet vergi dairesine giriş sağlayın.
  • İnternet vergi dairesine giriş yapmanızın ardından  ana sayfada en aşağıda yer alan YAPILANDIRMA İŞLEMLERİ menüsünde 7256 Sayılı Yasa Kapsamında Tecil İşlemleri- 7256 Başvuru Formu

7256 vergi yapılandırma son ödeme tarihleri ne zaman ?

Bu yasa kapsamında yapılandırılan vergi borçları için ilk taksit son ödeme tarihi 31 Ocak 2021 olacak. Tabi uzatılma ihtimali yüksek olduğundan son ödeme tarihinin 28 Şubat 2021’e uzaması beklenmekte.

7256 vergi yapılandırma ödenmezse ne olur ?

Peşin ödeme seçeneği seçenlerin peşin ödeme son tarihine kadar ödeme yapmamaları durumunda yapılandırma ihlal olur ve bozulur. Taksitle ödeme seçeneğini seçenler ise bir takvim yılında ikiden fazla yapılandırma taksidini geç öderlerse yine yapılandırmaları bozulur.

Yapılandırmanın bozulması durumunda eğer yapılandırma kapsamında ödeme varsa yapılan ödeme kadar yapılandırmadan yararlanmış olursunuz. Ödeme yoksa zaten yapılandırma bozulur ve kapsama dahil edilen borçlar gecikme zammı ve faiz ile birlikte hesaplanır.

 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.