Rotatif Kredisi (Bch Kredisi) Nedir?

Bankalar müşterilerine yönelik olarak birçok kampanya ve avantajı çeşitli kredi paketleri ile birlikte piyasaya sunmaktadır. Bu krediler insanların genel anlamda ihtiyaçlarına yönelik olarak ya da düşük faiz oranları ve yüksek vade seçenekleri ile birlikte oluşturulmaktadır. Bch kredisi bir diğer adıyla Rotatif Kredi de bunlardan bir tanesidir. Sizlere bu yazımızda Rotatif Kredi (Bch Kredisi) Nedir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Rotatif Kredisi (Bch Kredisi) Nedir?

Rotatif Kredi de diğer krediler gibi bankalar tarafından belirli nakit ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan ve maddi destek sağlayan kredilerden bir tanesidir. Rotatif Kredisini (Bch Kredisi) diğer kredilerden ayıran en büyük özelliği ise ticari nitelikte olmasıdır. Ayrıca Rotatif kredi sürekli krediler kategorisinde de yer almaktadır. Bunun anlamı ise bankanız tarafından açtırmış olduğunuz kredinin limiti dolana kadar kullanılmasıdır. Rotatif kredi taksitli bir kredi değildir. Limit tutarları ise bankanın onayı ile belirlenmektedir. Bu yüzden gelirinize orantılı kredi talep etmeniz sizlere başvurunuz onaylanmasında avantaj sağlayacaktır.

Rotatif Kredisi Şartları Nelerdir?

Rotatif Kredisinin teminatları genellikle çeklerin dışında olarak, gayrimenkul ipotekleri, nakit blokajları veya firma ortaklarında gösterilecek olan kefaletler üzerinde oluşturulmaktadır. Burada dikkat edilecek olan en önemli nokta ise bankaya teminat olarak gösterilen çeklerin kredi vadesinin geçmemesidir. Bu yüzden şirketlerin temin edeceği bu kredilerde belirli olanakları göz önünde bulundurarak belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

Rotatif Kredisinde (Bch Kredisi) Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 Şirketler bankalardan temin etmiş oldukları kredilerin takibini mali veriler ile birlikte sık sık yapmaktadırlar. Şirketler bankalar bankalara yapmış oldukları kredi başvurularında genellikle çek teminatlı kredi kullanmaktadırlar. Yani yapılan işin karşılığında alınan çeklerin bankaya verilmesi ile birlikte şirketler borcun ödenmesini sağlamaktadırlar. Bankalar ise bu çeklerin tahsili ile ilgili miktarı şahsa teslim etmektedir.

Rotatif (Bch) Kredisinin vadesi en çok 12 aydır. Vade süresince kredinizi istediğiniz zaman dilimlerinde ve tutarlarda kullanabilmeniz mümkündür. Bu krediyi istediğiniz zamanda kapatabilirsiniz.  Bch kredileri dönem sonlarında ise faiz ödemek şartıyla 1 er yıl uzatılabilmektedir. Rotatif kredi faizleri genellikle Mart, Haziran ve Eylül ayları ile Aralık ayı sonunda belirlenmekte ve tarafınıza tahakkuk ettirilmektedir.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.