7143 Bağkur Yapılandırma ve Ödeme İşlemleri

Bağkur yapılandırma borcu ödeme işlemini yapamadıysanız nasıl yapıldığı konusunda bilgi edinmek için doğru yerdesiniz. Aslında bağkur yapılandırma ödemesi işlemi oldukça basit bir işlem olmasına rağmen banka görevlilerinin konu hakkında bilgi sahibi olmaması ya da kendiniz ödeyekseniz bağkur yapılandırma taksit ödeme işleminin hangi menüden yapılacağını bilmemeniz ödeme işlemini zorlaştırmaktadır. Bu yüzden sgk bağkur yapılandırma ödemesinin nasıl ve nereye yapılabildiği konusunda bu yazımızda ayrıntılı bilgi vermek istedik.

Bağkur yapılandırma ödemesi hangi bankalara yapılıyor ?

Bağkur yapılandırma ödemesi genel olarak Türkiye’de şubesi bulunan tüm bankalara aracılığı ile ödenebilmektedir. Ancak yapılandırma bağkur taksit ödemesi yapabileceğiniz ve her yerde şubesi ve atm’si bulunan bankaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Ayrıca bu bankaların mobil ya da internet şubelerinden ya da ATM’lerinden de (menü varsa) ödeme işlemini yapabilirsiniz.

  • Ziraat Bankası,
  • Halk Bank,
  • Vakıf Bank,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Deniz Bank,
  • Garanti Bankası,
  • Yapı ve Kredi Bankası,
  • PTT,
  • Burgan Bank,
  • Türkiye Ekonomi Bankası,
  • Şeker Bank.

4b Bağkur yapılandırma ödemesi nasıl, hangi menüden yapılır ?

4b bağkur yapılandırma ödemesi ayrı bir menüde yer almamaktadır. Bağkur prim borcu ekranında yer almaktadır. Bağkur yapılandırma ödemesi menüsü genel olarak her bankada şu şekildedir.:SGK Ödemeleri-Bağkur Prim

Bu menüden T.C. numarası ile sorgulama yapın. Sorgulama yaptıktan sonra karşınıza varsa normal prim borcunuz ile yapılandırma kapsamındaki toplam prim borcunuz çıkacaktır. Toplam borcu seçerek silin. Ardından taksit tutarınız ne kadarsa yazın ve ödeme işlemini tamamlayın.

Bağkur 7143 yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

Malumunuz üzere 2018 Mart ayı ve öncesi 4b bağkur prim borçları ile bağkur da dondurulan sürelere ilişkin hizmetler 7143 sayılı yasa ile yeniden yapılandırılmıştı. 7143 bağkur ödeme işlemini de yukarıda listelemiş olduğumuz bankalardan ödeyebilirsiniz. Bağkur yapılandırma 7143 ödemesini ayrıca belirtilen bankaların mobil ya da internet şubelerinden ve ya ATM’lerinden yapabilirsiniz.

Yapılandırma kapsamındaki bağkur 7143 ödemek için SGK ödemeleri-Bağkur prim ödemeleri menüsünden T.C. numaranız ile sorgulama yapın. Bu sorgulama sonucu karşınıza normal prim borcunuz ile yapılandırma kapsamındaki borcunuz çıkacaktır. Yapılandırma kapsamındaki toplam borcu seçerek taksit tutarınızı yazın. Böylece devam ederek 4b bağkur 7143 yapılandırma ödeme işlemini tamamlamış olursunuz.

İhya yapılandırması kapsamındaki bağkur yapılandırma borç ödeme işlemi de yine aynı menüden yapılacaktır. SGK Ödemeleri-Bağkur ödemeleri menüsünden T.C. numaranız ile sorgulama yapın. Sorgulama sonucu karşınıza 7143 Ek 17-19 Yapılandırma menüsü gelecektir. Burayı seçerek ihya kapsamındaki 7143 bağkur yapılandırma ödemesini tamamlayabilirsiniz.

Bağkur yapılandırma ödemesi kredi kartı ile nasıl yapılıyor ?

Dilerseniz 4b 7143 yapılandırma ödemenizi SGK kredi kartı ile ödeme sisteminden de kolayca ödeyebilirsiniz. Tabi şunu hatırlatmam gerekiyor. bağkur yapılandırma kredi kartı ile ödeme işlemi için e devlet şifrenizin olması gerekiyor. Ayrıca e devlet şifresi kime aitse sistem üzerinden o kişinin yapılandırma ödemesi yapılabilir. Yani SGK kredi kartı ile ödeme sisteminde Ali’nin e devlet şifresi ile Veli’nin borcunu ödeyemezsiniz.

Kredi kartı ile bağkur yapılandırma ödemesi için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

  • Öncelikle SGK kredi kartı ile prim ödeme sistemine T.C. numaranız ve E devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • Kimliğimi şimdi doğrula dedikten sonra açılan ekrandan T.C. numaranızı ve E devlet şifrenizi girerek devam edin. Sonra Uygulamaya Git deyin.
  • Sistem açıldıktan sonra Sorgu Türü: 4b sigortalı tahsilatları 
  • Sorgu Tipi: BAĞ-KUR GEÇMİŞ DÖNEM menülerini seçin. Aşağı tarafa T.C. numaranızı yazarak devam edin.
  • Sorgulama sonucu karşınıza vadesi geçmiş bağkur prim borcunuz ile yapılandırma kapsamındaki toplam borcunuz gelecektir.
  • Yapılandırma kapsamındaki toplam borcu seçin. Açılan ekranda toplam borç kısmını silin ve taksit tutarınızı yazın. Devam ederek ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bağkur yapılandırma ödemeleri konusundaki tüm sorularınızı bize yorum olarak sorabilirsiniz.

2 Yorum
  1. ahmet

    31.10.2018 bagkur 7143 yapılandırma ödeyeceğim fakat 4b tahsilatları-bağkur geçmiş dönem seçtiğimde 4b prim tahsilatı geliyor,7143 modülü gelmiyor 31.08.2018 de ödemiştim şimdi olmuyor.

    1. Editör

      Merhaba. Eğer yapılandırma ihlal olmadıysa görünmesi gerekir. Salı günü SGK ile bir görüşün. Yapılandırma kontrol edilsin.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.