Geçici İş Göremezlik Raporu Nedir?

İş kazaları iş yerlerinde geçirilen aksaklık, yaralanma ve hastalıklar sonucunda meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra işçiler yaşamış oldukları bu durum neticesinde geçici iş göremezlik raporu almaktadır. Geçici iş göremezlik rapor sorgusunu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesi üzerinden ya da E- Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedirler. Sizlere bu yazımızda Geçici İş Göremezlik Raporu Nedir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

İş kazası rapor paraları iş yerlerinde yaşanan yaralanmalar ve hastalıklar üzerine verilse de bu durumdan farklı olarak iş dışında yaşanmış olan hastalık ve doğumlar ile de verilebilmektedir. İş Kazası rapor parasını gerekli koşulları sağlayan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında sigortalı bir şekilde çalışan işçilere yönelik olarak verilmektedir. Rapor parasını alabilmek için ayrıca hastaneden almış olduğunuz raporunda büyük bir etkisi vardır. Sizlere bu yazımızda İş Kazası Raporu Alma şartlarından ve İş Kazası Rapor Parası konularından detaylı olarak bahsedeceğiz.

Geçici İş Göremezlik Raporu Nedir?

İş göremezlik raporu genellikle meslek hastalıkları, doğum, yaralanma ve iş kazaları nedenlerinden dolayı geçici bir süre içerisinde çalışamayacak kişilere verilmektedir. Bu raporun alınması durumunda çalışılamayan günlerin parası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kişilere geri ödenmektedir. Bu rapor parasının veriliş amaçlarından en belirgin özelliği ise belirli bir mağduriyete uğramış vatandaşlarımızın bir nebze olsun ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Geçici İş Göremezlik ödeneği bu nedenledir ki 5510 sayılı kanun gereği korunma altına alınarak yürütülmesi sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında da geçici iş göremezlik ödeneği verildiğini görebilmekteyiz.

İş Kazası Raporu Alma Şartları Nelerdir?

Geçici iş göremezlik raporuna sahip olabilmeniz için ilk olarak belirli şartları yerine getirmeniz ya da belirli koşulların oluşması gerekmektedir. Bu şartlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmektedir. Eğer bu raporu temin edebilirseniz Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile çalışamadığınız günlerin parasını alabilirsiniz. İş kazası raporu alma şartları şunlardır;

İşte İş Kazası Raporu Alma Şartları;

  • Meslek hastalığına yakalanmak
  • Doğum Sebebi
  • İş kazası neticesinde yaralanma
  • Hastalık ya da Rahatsızlık

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.