2020 Ssk Primi Ne kadar Oldu ?

SSK primi tutarları belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen tüm sigorta primleri brüt asgari ücrete göre hesaplanır. Bu yazımızda işverenler için teşvikli ve teşviksiz 2020 ssk primi ne kadar olacak konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşveren ssk primi nasıl ödenir ?

Ödemelerinizi tüm banka ve ya PTT şubelerine, ATM’lere, mobil ya da internet bankacılığı kanallarından ya da Sosyal Güvenlik Kurumu kart ile prim ödeme sisteminden yapabilirsiniz. İşveren prim ödemeleri T.C. ya da vergi kimlik numarası üzerinden yapılmaz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda tescilli 26 haneli işyeri sicil numarası üzerinden ödemelerinizi yapmanız gerekiyor. Sorgulama yaparken sicil numarasını arasında boşluk kalmayacak şekilde yazmanı gerekir. Örnek sicil no: 44120020299999999903409000.

Ödeme menüsü ise cari prim, geçmiş prim ya da yapılandırma ödemesine göre farklılık gösterir. Ödeme vadesi geçmiş prim borçlarınızı SGK Ödemeleri-SSK geçmiş Dönem menüsü üzerinden, cari prim borçlarınızı ise SGK Ödemeleri-SSK Prim menüsünden yapabilirsiniz.

Sorgulama sonucu borcunuz çıkmıyorsa ya sistemsel bir hata mevcuttur ya da sicil numarasını hatalı yazıyor olabilirsiniz. Ödeme tarihini geçirmemeniz faydanıza olacağından bu tür bir durumda bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi ile iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır.

2020 sigorta primi 1 gün gecikirse

Malumunuz ssk primleri için her ayın ödemesini takip eden ayın sonuna kadar yapıyor olmanız gerekiyor. Eğer takip eden ay bitişine kadar ödemezseniz teşvik haklarınız yanar. Asgari ücret desteği dışındaki indirimlerden yararlanamazsınız ve prim ödemelerinizi indirimsiz yapmış olursunuz. Gecikme halinde prim borçlarınızı ödeyip kapattığınızda sonraki aylarda gerekli şartları sağlamanız halinde yararlandığınız mevcut teşviklerden faydalanmaya devam edebilirsiniz.

2020 sigorta primi ne kadar ?

Ödenecek prim tutarları işverenlerin teşvikten yararlanma ve yararlanmama durumuna göre farklılık göstermekte. 6661 asgari ücret desteği 2020 yılında da devam edecek. Tüm işyerleri için asgari ücret destek tutarı 2020’de 75 lira olacak. Aşağıda belirtilen primlerden ayrıca 75 liralık indirim sağlanacaktır.

Geçmiş ssk borcunuz varsa, ödemelerinizi düzenli yapmıyorsanız İndirimsiz prim tutarı 2020 yılı için aylık 1103,62 TL’ dir.

Eğer prim ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız, ssk işveren geçmiş prim borçlarınız yoksa ve ödemeleri zamanında yapıyorsanız 5 puanlık indirimle birlikte 956,47 TL olacaktır.

4447/10. madde yani 6111 sayılı kanun teşviğinden yararlanan işverenler için aylık ödeme tutarı 500,31 TL olacaktır.

İçerik Özet Başlıkları

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.