2020 Memur Zammı Ne Kadar?

Bilindiği üzere kamu kurumlarında memur olarak çalışanların maaşları ocak ve temmuz aylarında yapılan toplu sözleşme miktarına ve enflasyon oranlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 2020 yılı Ocak ayının enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte toplu sözleşmede dâhil olmak üzere kamu kurumlarında memur olanların maaş oranları belli olmuştu. 2020 yılı Ocak ve Temmuz ayı maaş farkı ise birçok memur tarafından merakla beklenilmektedir. Sizlere bu yazımızda 2020 memur Zammı Ne Kadar?Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Kamu personeline yönelik olarak yapılan zamlar kadrolu ya da sözleşmeli fark etmeksizin uygulanmaktadır. Yapılan bu zamlar ise personeller tarafından büyük bir merakla takip edilmektedir. Kamu kurumlarında çalışan kadrolu ya da sözleşmeli Şef, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, Tekniker, Mühendis, Polis, Askeri Personel ve Öğretmen gibi birçok personel ocak ayında almış oldukları zamlı maaş ile birlikte Temmuz ayında gelecek olan zammı heyecan ile beklemektedir.

Personele verilecek olan zam ise bilindiği üzere toplu sözleşme tutarı + enflasyon tutarı sonucunda belirlenmektedir. 2020 Ocak ayında toplu sözleşme zammı %4, Temmuzda ise %3 olarak belirlenmiştir.

Memur zammı 2020

Ülkemizde yaklaşık olarak 3 milyondan fazla kamu personelinin görev yaptığı bilinmektedir. Kamu personelleri devlet dairelerinde çalışan ve vatandaşların iş ve işlemlerini sağlayan en etkin göreve sahiptirler. Kamu personelleri gerek evin mali düzenini oluşturmak gerekse giderek artan harcamaları karşılamak amacıyla ekonomik olarak birçok hesap yapmaktadır. Bundan dolayıdır ki pek çok kamu personeli mali ve ekonomik düzenini değiştirecek olan haberleri yakından takip etmektedir.

Ocak zammının belli olarak şubat ayı maaşlarının ödenmesi ile birlikte pek çok personel tarafından Temmuz ayında gelecek olan zam heyecan ile beklenmektedir. Ocak ayında belirlenen toplu sözleşme tutarı %4 olarak belirtilmişti. 2020 yılı Temmuz ayında toplu sözleşme tutarı ise %3olarak belirlenmiştir. Enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte netleşecek olan bu zam birçok memur tarafından yorumlanmaya başlanılmıştır.

Takip etmiş olduğumuz finansal ve ekonomik düzen neticesinde ve yapmış olduğumuz araştırmalarda Temmuz ayında yansıyacak olan zam oranının yine %4  olacağı kanaatindeyiz. Net olarak belirlenecek rakam ise enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte olacaktır. Enflasyon oranı açıklandığında belirlenen net zam sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.