Asistan Doktor Maaşları 2020
Asistan doktor maaşları belli oldu. Son yapılan zamlar ile birlikte doktor maaşları da oldukça merak edilen konular arasında yerini almıştır. Üniversite öğrenimine devam eden ve hali hazırda doktorluk mesleğini sürdüren birçok kişi 2020 yılında açıklanan zam oranları ile bu zor mesleğin maaşının ne kadar olduğu konusunda merak haline düşmüştür. Sizlere bu makalemizde Asistan Doktor Maaşları 2020 konusundan bahsedeceğiz.
Yazımız içerisinde hatalı olan noktalar bulunduğundan lütfen bu yazının referans niteliğinde olduğunu unutmayınız.
Doktorluk mesleği bilindiği üzere birçok kişinin hayali olan ve bir o kadar zorlukla beraber icra edilen bir meslektir. Birçok kişinin derdine derman olmaya çalışan ve sıkıntılarını gidermek için elinden geleni arkasına koymayan doktor maaşları 2020 ile birlikte artış göstermiştir.
Kamu da çalışan doktorlarda bu zamlardan payına düşüne almıştır. Doktorların almış oldukları bu zammın yanı sıra nöbet ücretleri, döner sermaye ücretleri ve diğer özlük haklarından gelen belirli ücretlerde yer almaktadır. Hali hazırda Tıp öğrenimi gören ve mesleğini icra eden pek çok kişi ise yansıyan zam ile birlikte toplam maaşın ne kadar olduğunu merak eder hale gelmiştir.
Asistan Doktor Maaşları 2020
Doktorluk mesleği kendi içerisinde aile hekimi, pratisyen doktor ve uzman doktor gibi birçok dala ayrılmaktadır. Yapılan iş ve branşlar sebebiyle maaşlarda farklılık oluşabilmektedir. Bu farklılığın yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmelikler ile birlikte nöbet ücreti ve döner sermaye ücreti de maaşlara yansıtılmaktadır. 2020 zam oranlarının belirlenmesi ile birlikte de ham maaşa yapılan zam birçok kişi tarafından merak konusu olmuştur.
Halk dilinde asistan doktor olarak geçen terim sağlık çalışanları arasında intern doktor olarak kullanılmaktadır. Asistan doktor maaşları da 2020 ile birlikte artış göstermiştir. Üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümünde okuyan ve son iki yılında pratik eğitim alan doktorlarımıza yaklaşık olarak 1.500,00 TL maaş ödemesi yapılmaktadır. Asistan doktorların bir diğer düzeyi ise uzmanlık eğitim sürecidir. Bu süreç içerisinde de asistan doktorlara maaş ödemesi yapılmaktadır.
Bu ödeme sistemi ise pratisyen doktor maaşı ile aynı sistem üzerinden hesaplanmakta ve yapılmaktadır. Asistan doktorluk süreci maaşın 1500 TL civarında ve düşük olması nedeniyle çoğu doktor adayı tarafından pek sevilmemektedir. Fakat asistanlık süreci sona erdikten sonra maaşlarının bir hayli arttığını da buradan dile getirelim.
Yazınız yanlışlarla dolu. Öncelikle aile hekimliği pratistenlik ya da uzmanliktan farklı bir grup değildir. Aile hekimleri uzman ya da pratisyendirler. İkincisi asistan doktor ve intern başka şeylerdir. İntern 6. Sınıf tip öğrencisine denir. Asistan ise tıp fakultesini bitirmiş uzmanlık eğitimi alan doktorlara denir. Üçüncüsü Tıp fakültesinin son 2 yılında değil sadece 6. Sınıfta para alınır dördüncü bu para 1200 değil sadece 600 tldir.
Uyarınız için teşekkür ederiz. Yazımızı editör arkadaş üzerinden revize etmesini istedik ve yazı içerisine not düştük. İlginiz için teşekkür ederiz.