Rapor Parası Nasıl Alınır 2020

Rapor parası nasıl alınır Kanunen rapor parası almanın şartlarına  bu yazımızda değinmeye çalışacağız. Peki rapor parası almak için şartlar nelerdir, 2020 iş göremezlik raporu nasıl alınır ? İşte detaylar;

Rapor parası alma şartları 2020

Rapor parası şartları istirahat raporunu alma sebebinize göre farklılık gösterir. Hastalıktan kaynaklı olarak almış olduğunuz geçici iş göremezlik raporunda rapor parası alabilmeniz için rapor aldığınız tarihten önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 günlük sigorta priminizin olması gerekiyor. Ayrıca raporlu olduğunuz süre boyunca da işveren tarafından işten çıkışınızın verilmemiş olması gerekiyor.

Doğumdan dolayı 2020 rapor parası hakkından yararlanabilmeniz için ise doğum tarihinden önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 günlük ssk ya da bağkurunuzun olması, rapor süresi boyunca işveren tarafından çıkış verilmemesi, bağkurlu iseniz borcunuzun olmaması gerekir.

İş kazasından dolayı sgk rapor parası alma şartları ise hastalık ve doğum rapor parasına göre daha basittir. İş kazasında 90 günlük şart aranmaz. Her durumda geçici iş göremezlik ödemesi yapılır. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlere de iş kazası sonucu geçici iş göremezlik parası ödenmektedir.

Rapor ücreti alma şartları genel olarak yukarıdaki gibidir. Eğer sgk rapor parası alma konusunda kafanıza takılanlar varsa yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Rapor parası ne zaman yatar 2020

Yukarıda belirtilen sigortadan rapor parası alma şartlarını sağlıyorsanız ödemenin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılabilmesi için rapor aldığınız hastane tarafından iş göremezlik raporunuzun sgk rapor sistemine eksiksiz girilmiş olması ve rapor bitiminde işveren tarafından çalışmazlık onayı verilmiş olması gerekiyor. İşte rapor paraları işveren çalışmadığına dair bildiriminin ardından ortalama 15 gün içerisinde PTT’ye gönderilmektedir.

Uzun süreli raporlar ile doğum raporlarında işveren raporun tamamı bitmeden kısmi onay da verebilir. Örneğin 45 günlük rapor aldınız. Raporun ücretini alabilmek için tamamının bitmesini beklemeniz gerekmez. İşveren 15 günlük ya da 10’ar günlük v.s. periyotlarla bildiriminizi yaparsa Sosyal Güvenlik Kurumu da ödemenizi parça parça yapar.

Rapor parası hangi bankaya yatar ?

Normalda ssk rapor paraları PTT’ye gönderilmekte. Ama siz dilerseniz banka hesabınızı tanımlayarak istirahat ödemenizin tanımlı banka hesabınıza gönderilmesini de sağlayabilirsiniz. Hesap tanımlamasını e devlet sisteminde SGK-Şahıs ödemeleri Banka Hesabı tanımlama menüsünden yapabilirsiniz.

PTT’ye gönderilen işgöremezlik parasını 2 ay içerisinde almanız gerektiğini almadığınız takdirde ödemenin SGK emanet hesabına alınacağını ve ptt rapor parası sorgulama yaptığınızda ” rapor parası emanete alındı” ibaresini göreceğinizi hatırlatmak isteriz.

SGK emanete alınan rapor parasını geri alabilmek için banka hesabı tanımlamanız ya da SGK’ya dilekçe ile başvurarak yeniden PTT’ye gönderilmesini talep etmeniz gerekiyor.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.