Diş Protez Teknisyeni ve Maaşı 2020

2020 yılı Enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte 657 sayılı Devlet Memuru kapsamında yer alan pek çok memur alacağı zam oranı merak etmektedir. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Diş Protez Teknisyenleri de bu memurlar arasında yer almaktadır. Sizlere Bu yazımızda 2020 yılı Diş Protez Teknisyeni ve Maaşından bahsedeceğiz.

Diş Protez Teknisyeni Nedir ?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu kapsamında yer alan Diş Protez Teknisyenleri, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, özel hastanelerde ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde görev yapabilmektedirler. Diş Protez Teknisyenleri, Diş Hekimleri tarafından hastadan alınan diş boyutlarına göre hastaya özel modeli hazırlayan ve protezi oluşturan personellerdir. Aynı zamanda Porselen ve Protez tamir işlemlerini de yerine getirmektedirler. Tüm bunların yanı sıra Diş Protez Teknisyenleri diş hekimlerinin vermiş olduğu diğer talimatları da yerine getirmektedirler.

2020 yılı Diş Protez Teknisyeni Maaşı Ne Kada r?

Bilindiği üzere kamu personeli maaşları ve zam oranları iki yılda bir gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ve yıl içerisinde gerçekleşen enflasyon oranlarına göre belirlenmektedir. Yapılan son toplu görüşme neticesinde 2020 yılı Ocak ayında %4’lük bir zam, Temmuz ayında ise %3  oranında bir zam alınacaktır. Bunun yanı sıra sene içerisinde yaşanan enflasyon kaybı da memurların zam oranlarına eklenecektir.

2020 yılı için açıklanan enflasyon oranı ve toplu sözleşme tutarı ile birlikte memurlar Ocak ayı itibari ile birlikte yaklaşık olarak %5’lik bir zam alacaklardır. Diş Protez Teknisyeni olarak çalışan memurların 2019 yılına ait maaşlarına bakıldığında maaşlarının 3.842 TL ile 4.587 TL arasında kademe ve dereceye göre değişim göstermiş olduğunu görmekteyiz. Yapılan bu zam ile birlikte 2020 yılında en düşük Diş Protez Teknisyeni maaşının 4.252 TL, en yüksek maaşın ise 4987 TL olması öngörülmektedir. Belirtilen bu rakamlar ön görü olup BES ve Emekli keseneği kesintisi gibi kesintiler ve Aile ve Çocuk yardımı gibi ek ilaveler dahil edilmemiştir. Maaşlarınıza yapılan ilave ve kesintileri maaş bordrosundan öğrenerek tam olarak tespitini yapabilmeniz mümkündür.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.