Sağlık Ocağı Muayene Ücreti 2020, Hastane Muayene Ücreti 2020

Sağlık ocağı muayene ücreti 2020 ve diğer sağlık hizmet sunucularının  muayene ücreti hepimiz için önemli unsurlardan birisi. İnsan sağlığı günümüzde dikkat edilmesi gereken en önemli etkenler arasında yer almaktadır.  İnsan sağlığı gerek şuan için gerekse ileride meydana gelebilecek olan problemlerin giderilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. İnsanlar bu problemleri giderebilmek amacıyla hem devlet hastaneleri hem de özel hastaneleri tercih edebilmektedirler. Sizlere bu yazımızda 2020 yılı Özel ve Devlet Hastanesi Sigortalı Muayene Ücretinden bahsedeceğiz.

İnsanlar tedavilerini sağlamak amacıyla Devlet hastaneleri ve özel hastaneleri tercih etmektedirler. Özel hastaneler sağlık konularının giderilmesinde oldukça avantajlı gibi gözükseler de tedavi ve muayene ücretleri insanları mali olumsuzluklar ile karşı karşıya bırakmaktadır.  Bunun yanı sıra gerek devlet hastaneleri gerekse özel hastaneler muayene işlemi sırasında katkı payı almaktadırlar. Katkı payının yanı sıra hastaneler sigortalı ve sigortasız insanlara yönelik olarak belirli oranlarda ücret kesintisi yapmaktadır. Sizlere bu makalemizde sağlık ocakları, aile hekimlikleri, özel ve Devlet Hastanesi Sigortalı Muayene Ücretlerini detaylı olarak açıklayacağız.

Muayene katılım payı 2020

Özel ve Devlet Hastanelerince belirlenen bu katkı payı tutarları ya da muayene ücretleri ilaç alırken reçeteye yansıtılmaktadır. Ayrıca 182 Numaralı hattan yapmış olduğunuz randevu işleminiz ya da MHRS üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz randevulara gitmemeniz durumunda bu tutar sizlerin bir sonraki muayenenizde reçetenize yansıtılacaktır.

Randevunuzu iptal ettirecek etkenlerin oluşması sırasında randevunuzu iptal ettirmeniz bu tutarında bir sonraki reçeteye yansımasını engelleyecektir.  Bunların yanı sıra Genel Sağlık Sigortası kapsamından faydalanan vatandaşlarımız ile primlerini eksiksiz olarak ödeyen vatandaşlarımız devlet hastanesi muayenelerinde sabit bir tutar, katılım beledi payı ve özel oda ücreti ödemektedir.

Belirtilen bu ücretler 2330 sayılı kanun gereğince aylık alan kişiler, şeref aylığı ala kişiler, harp malulleri, terör olaylarında yaralanan kimselerin aileleri ve 1/3 asgari ücret alanlardan Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak kesilmemektedir.

Sağlık ocağında muayene ücreti 2020

Sağlık ocaklarında muayene ücreti alınmaz. Herhangi bir sosyal güvenceniz olmasa da sağlık ocağında muayene olabilir ve tüm işlemlerinizi ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ancak aile hekiminize yazdırdığınız ilaçlarınızı alırken eğer aktif sosyal güvenceniz yoksa eczanede ilaç bedelinin tamamını ödersiniz. Aktif sosyal güvenceniz varsa emekli iseniz toplam ilaç bedelinin %10’u, emekli değilseniz %20’si oranında ilaç katılım bedeli ödersiniz.

Eğer herhangi bir güvenceniz yoksa ve güvencenizi başlatmak istiyorsanız hemen https://finanslayin.com/sgk-sagliktan-yararlanma-sartlari/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sağlık ocağı muayene ücreti 2020 sigortalı

Sigortalı ve ya sigortasız farketmeksizin sağlık ocaklarında yapılacak tüm muayeneler ücretsizdir. Burada da sonrasında eczanede de herhangi bir ücret talep edilmez.

Aile hekimi muayene ücreti 2020

Aile hekimliklerinde muayene ücreti talep edilmez. Aile hekimliklerinde gerçekleştirilen muayeneler için sonradan sizden muayene katılım payı talep edilmez emekli iseniz maaşınızdan kesilmez. Herhangi bir sağlık güvenceniz yoksa bile ücretsiz muayene olabilirsiniz.

Devlet hastanesi muayene ücreti 2020

Sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız ya da sigorta primlerini düzenli olarak arayan vatandaşlarımız ile bakmakla yüküm olan vatandaşlarımızı devlet hastanelerinde 6 TL ücret ödemektedirler.

Devlet hastanesi acil muayene ücreti 2020

Devlet hastanelerinde acilde ücret talep edilmez. Herhangi bir kapsamda sigortanız olmasa bile acil halde ve acil halin devamı sayılacak yoğun bakım tedavileri için muayene bedeli ve yatış ücreti talep edilmez.

Sigortasız muayene ücreti 2020

Eğer herhangi bir sosyal güvenceniz yoksa sigortasız olarak da muayene olma hakkınız var. Bunun için öncelikle muayene bedelini ödemeniz gerekiyor. Devlet hastanelerinde bu tutar 2020 yılı için 50 TL civarı. tabi muayene bedelini ödemekle de bitmiyor. Eğer doktorunuz tahlil ya da tetkik isterse buna da ilave ücret ödemeniz gerekir. Özel hastaneler için de aynı durum geçerlidir. Özel hastanelerde sigortasız muayene bedeli ve sigortasız tahli/tekik ücretlerinin çok ağır olabileceğini belirtmek isteriz.

Eğer sigortanız yoksa SGK yeşil kart sigortası kapsamında sigortadan prim ödemeden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Yeşil kart başvurusu yapmak ve detaylara ulaşmak için https://finanslayin.com/yesil-kart-nasil-cikarilir-2019/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Devlet hastanesi sigortasız tahlil ücretleri

Devlet hastanesinde sigortasız tahlil için ayrıca ücret talep edilmemekte. Doktora giriş için zaten 50 lira civarı ücret ödüyorsunuz. Sonrasında yapılacak tahliller için ücret alınmaz.

Üniversite hastanesi muayene ücreti 2020

Ünversite hastanelerinde özel randevular haricinde muayene katılım payı 7 liradır. Ancak doçent, prof gibi kadrolar için özel randevu almanız durumunda uygulanacak ücret tarifesi farklılık gösterebilmekte. Üniversite hastanesinde özel muayene ücretleri 100 liradan başlamakta 300 liraya kadar çıkabilmekte.

Özel hastane muayene ücretleri 2020

Özel hastanelerde Sosyal Güvenlik Kurumu adına alınması zorunlu olan muayene katılım payı tutarı 15 liradır. Bunun haricinde özel hastanelerce alınan muayene tutarları tedavi olunan birime, doktora ve yapılan işleme göre farklılık göstermekte. Hastane politikasına göre değişkenlik gösterse de özel hastanelerde SGK katılım payına ilave olarak alınan muayene ücreti 80-100 lira arasında değişmektedir. Mağduriyet yaşamamak adına randevu alırken muayene ücretini de sormanız yararlı olacaktır.

Özel hastane muayene ücreti sorgulama

Özel hastanede olunan muayeneler için sonradan karşınıza muayene katılım payı bedeli çıkalabilir ya da emekli maaşınızdan kesilebilir. Adınıza ödenmesi gereken tüm muayene katılım bedellerini e devlet sisteminde https://www.turkiye.gov.tr/muayene-katilim-payi-sorgulama sayfası aracılığı ile sorgulayabilirsiniz.

Özel hastane tahlil ücretleri 2020

Özel hastanede yapılan tahliller için muayene ücretine ilave olarak ücret talep edilebilmekte. Ödenecek tahlil ücreti sigortalı ya da sigortasız olmanıza, tahlilin türüne ve hastane politikasına göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden bir tutar belirtmek zordur. Yine de bilgi almak isterseniz hastanenin muhasebe birimi ile iletişime geçmenizi öneririm.

Özel doktor muayene ücretleri 2020

Alınacak ücretler tamamen doktorun kendi belirlediği tarifeye göre alınır. Dolayısıyla şu kadardır demek yanlış olacaktır. Genel olarak 100 liradan başlar ve 2000 liraya kadar bile muayene ücreti talep eden özel doktorlar vardır. Randevu aldığınız doktordan randevu esnasında muayene ücreti hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

Muayene ücretleri hakkındaki tüm sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

2 Yorum
  1. Suzan Pak

    Mayıs ayında özel bir hastanede doğum yapacağım. Sigortalıyım hastane ücretlerini sgk mı karşılayacak yoksa biz mi ödeyeceğiz internette bir sürü farklı bilgi var. Hastane bize normal ve sezaryen doğum ücretinin aynı olduğunu söyledi. Sigortamız sadece devlet hastanelerinde mi geçerli?

    1. Editör

      Özel hastanenin politikası bu. Sigortalı olsanız bile doğum için ek ücret talep edebilirler. Sezaryen ya da normal doğum ücretlerini de tamamen kendileri belirler.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.